Yoga

Babyyoga

Een baby beweegt en oefent al met zijn lijfje in de baarmoeder. Na de geboorte stopt dat niet en ontwikkelt hij zichzelf.
Om daar samen met je kindje mee bezig te zijn is heel fijn en plezierig. Met babyyoga leert je baby spelenderwijs zichzelf ontdekken, hij geniet van alle aandacht, voelt zich veilig en geborgen.

Je bent op een rustige, positieve manier bezig met het bewegen van je baby.
Het belangrijkste is dat jij en je baby samen genieten van het contact, plezier maken en ontspannen.

De houdingen die je met babyyoga doet forceer je nooit. Je baby geeft aan tot waar het prettig is, luister daar altijd naar.
Het is fijn om de houdingen uit te voeren met behulp van liedjes en versjes. Dat geeft structuur in de oefeningen die je doet met je kindje en het verhoogt het plezier.
Yoga gaat om inspannen van de spieren en ontspannen.
Sommige subtiele yogaoefeningen kunnen al vanaf direct na de geboorte gedaan worden. De oefeningen doe je dan tussendoor en altijd op je schoot.

De yoga met je baby versterkt de spieren en maakt ze soepel, stimuleert de bloedsomloop en helpt om spanning los te laten.

Vanaf de eerste dag na de bevalling kan je al beginnen met subtiele yoga bewegingen, vandaar dat er al 3 lessen in de zwangerschap worden gegeven.
Na een week of zes kan de baby wat meer aan en kunnen er oefeningen aan worden toegevoegd.

Voor iedere ontwikkelingsperiode zijn er weer andere oefeningen die je met je baby kan doen. Oefeningen die geschikt van 4-6 maanden, van 7-9 maanden en 8-12 maanden.
Het allerbelangrijkste is……het is ontzettend leuk om te doen!!

Dreumesyoga

De yoga voor kinderen tussen de 1 en 2 jaar oud is heel speels.
Samen ben je in beweging, samen heb je een intensief contact waarbij speelse yoga oefeningen centraal staan.
De yoga oefeningen zijn vaak gekoppeld aan dieren zodat het voor de kinderen herkenbaar is. Veel oefeningen worden gedaan met behulp van liedjes en versjes. Dat helpt de dreumes om oefeningen te herkennen en gaat er dan zelf ook om vragen.

In de dreumesyoga komen oefeningen voor die inspannend zijn en de spieren helpen bij hun ontwikkeling en ze sterker maken. Maar er zijn ook zeker oefeningen waarbij jij je kind uitnodigt om volledig te ontspannen.
Ook gaan we aandacht besteden aan wat massage oefeningen. Begeleid met liedjes is dat een heerlijke manier voor je dreumes om de spanning uit zijn/haar lijfje los te laten .

Je dreumes leert met de yoga heel veel over zijn/haar eigen lichaam, wordt meer en meer bewust van zichzelf.
Ook wordt de concentratie en coördinatie vergroot. Je dreumes zal meer zelfvertrouwen ontwikkelen door iedere keer weer een stapje verder te gaan in de oefeningen en te voelen dat het met wat hulp (of zonder hulp) steeds meer kan.

Het belangrijkste is dat jij en je kind plezier beleven om op deze manier samen bezig te zijn. Presteren is absoluut niet van belang!
Je blijft altijd naar je eigen kind luisteren, kijken en invoelen. Jonge kinderen kunnen heel goed aangeven wanneer ze iets niet prettig vinden of wanneer het genoeg is.
Je gaat nooit over de grenzen van je kindje heen!

De lessen worden (bijna) wekelijks gegeven en duren drie kwartier.
Ben je enthousiast geworden? Geef je dan op voor een proefles!
En kom samen ervaren hoe leuk de dreumesyoga is.

Peuteryoga

De yoga voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud is heel speels.
Samen ben je in beweging, samen heb je een intensief contact waarbij speelse yoga oefeningen centraal staan.
De yoga oefeningen zijn vaak gekoppeld aan dieren zodat het voor de kinderen herkenbaar is. Veel oefeningen worden gedaan met behulp van liedjes en versjes. Dat helpt je peuter om oefeningen te herkennen en gaat er dan zelf ook om vragen.

In de peuteryoga komen oefeningen voor die inspannend zijn en de spieren helpen bij hun ontwikkeling en ze sterker maken. Maar er zijn ook zeker oefeningen waarbij jij je kind uitnodigt om volledig te ontspannen.
Ook gaan we aandacht besteden aan wat massage oefeningen. Begeleid met liedjes is dat een heerlijke manier voor je peuter om de spanning uit zijn/haar lijfje los te laten .

Je peuter leert met de yoga heel veel over zijn/haar eigen lichaam, wordt meer en meer bewust van zichzelf.
Ook wordt de concentratie en coördinatie vergroot. Je peuter zal meer zelfvertrouwen ontwikkelen door iedere keer weer een stapje verder te gaan in de oefeningen en te voelen dat het met wat hulp (of zonder hulp) steeds meer kan.

Het belangrijkste is dat jij en je kind plezier beleven om op deze manier samen bezig te zijn. Presteren is absoluut niet van belang!
Je blijft altijd naar je eigen kind luisteren, kijken en invoelen. Jonge kinderen kunnen heel goed aangeven wanneer ze iets niet prettig vinden of wanneer het genoeg is.
Je gaat nooit over de grenzen van je kindje heen!

De lessen worden (bijna) wekelijks gegeven en duren drie kwartier.
Ben je enthousiast geworden? Geef je dan op voor een proefles!
En kom samen ervaren hoe leuk de peuteryoga is.

Kinderyoga

Er wordt tegenwoordig veel van kinderen gevraagd. Kinderen krijgen de hele dag door heel wat prikkels te verwerken en wordt veel van ze verwacht.

Bij de kinderyoga staat plezier maken voorop. Gekke houdingen aannemen, alleen of juist samen met een ander, dat is hartstikke leuk en dan samen in een deuk liggen komt regelmatig voor.

Natuurlijk leren kinderen op deze manier spelenderwijs heel veel. Ze worden zich meer en meer bewust van hun eigen lichaam en ze maken hun spieren sterker.
Hun concentratie en coördinatie verbetert. Ze gaan steeds meer zelfvertrouwen opbouwen doordat ze voelen dat ze hun grenzen kunnen verleggen.

Door ademhalingsoefeningen, visualisaties en ontspanningsoefeningen leren kinderen rustiger en stiller te worden in zichzelf. Dat is in onze drukke maatschappij vaak lastig, om het rustmoment in jezelf te vinden. Kinderen ervaren dat als heel prettig, even helemaal stil worden.

Door inspanning en ontspanning kunnen kinderen zich ontladen en daardoor ook weer opladen. Eerst de spanning uit je lijf weg en daarna weer nieuwe energie in je lichaam laten stromen.

Voorop blijft staan dat de kinderen samen een uurtje heel veel plezier hebben en zich goed in hun vel gaan voelen.

De lessen zijn voor kinderen van 4-12 jaar. Er staat altijd een thema centraal waar de oefeningen op afgestemd zijn.
Enthousiast geworden? Geef je kind dan op voor een proefles!
Laat hem/haar ervaren hoe leuk yoga is!

Schuiven naar boven