Workshops

WORKSHOP MANDALA VAN EDELSTENEN en schelpen

5-12 jaar 11:00 – 12:30 uur

Een mandala maken , tekenen of kleuren zorgt voor een balans tussen de hersenhelften, wat de concentratie helpt verbeteren en het is bovenal heel rustgevend. Dat is heel mooi, maar voor de kinderen is het belangrijk dat ze genieten en ervaren wat de stenen en schelpen met ze doen. Edelstenen hebben een gunstige invloed op bijvoorbeeld emoties. Kinderen vinden het heerlijk om edelstenen en schelpen vast te houden en te voelen. Ze kiezen gevoelsmatig steeds de stenen die prettig voor ze voelen en die kunnen helpen om bijvoorbeeld wat zekerder te zijn van zichzelf of minder angstig.
De kinderen maken er prachtige mandala’s mee, ieder op zijn eigen unieke manier. Van de mandala’s worden foto’s gemaakt zodat je ze thuis kan bekijken en eventueel printen.
Natuurlijk gaat het mooiste steentje mee naar huis.
De kosten zijn €17,50 per kind

WORKSHOP LUIE-8

5-12 jaar 11:00 – 12: 30 uur

De liggende of luie-8 is een hele mooie manier om beide hersenhelften te laten samenwerken en het lichaam in balans te brengen. Het helpt om te leren focussen en om beter te concentreren. Voor kinderen is het gewoon een leuke manier van creatief bezig zijn en ze voelen dat het goed doet.
Als kinderen eenmaal aan het tekenen zijn met de liggende-8, dan zijn ze bijna niet meer te stoppen.
In deze workshop gaan we leuke oefeningen op muziek doen en maken we mooie tekeningen met de luie-8.
Het voelt heerlijk en de resultaten zijn steeds weer prachtig en verrassend.
Natuurlijk gaan alle luie-8 creaties mee naar huis.

De kosten zijn €15,- per kind


WORKSHOP REGENBOOG schilderen

7-12 jaar 11:00 – 12: 30 uur

Wat zeggen kleuren over jou, hoe voelen kleuren? Welke kleuren voelen fijn, vrolijk en rustig en welke kleuren zijn voor jou juist verdrietig of angstig? Vind je het ook lastig om te vertellen hoe jij je voelt? De kleuren helpen je daarbij! En je kan jezelf een kleurtje geven zodat jij je meteen rustiger of blijer voelt.
Zo worden emoties en gevoelens heel zichtbaar en kan je er makkelijker over praten als je jouw gevoelens een kleur geeft.

Na een verhaal over de Regenboog en leuke oefeningen , ga je aan de slag met het schilderen van je eigen Regenboog.
Hoe ziet jouw Regenboog eruit? Welke kleuren zitten er in jouw Regenboog en welke vormen? Het wordt jouw eigen unieke Regenboog.
En natuurlijk gaat je schilderij mee naar huis zodat die een mooi plekje kan krijgen.

De kosten zijn €17,50 per kind.

YOGAWORKSHOP DE PAUW
Voor kinderen van 5-12 jaar
 11.00 – 12.30 uur


Deze yogaworkshop is een uitgebreide yogales over een Pauw die zijn veren kwijt is en daardoor ook zijn zelfvertrouwen en kracht.
In dit yoga avontuur gaan we op zoek naar de veren…de veren zijn verbonden aan de chakra’s en daardoor ook aan gevoelens.
Iedere keer als de kinderen een veer gevonden hebben, dan gaan we kijken welk gevoel deze veer/kleur geeft.
Bij elke veer nemen we de rust en zijn we even stil zodat we kunnen voelen in onszelf hoe de veer voelt.
Een rode veer kan bijvoorbeeld voelen als krachtig, zeker zijn van jezelf of stoer. De groene veer misschien wel liefdevol, rustig en warm.
Gedurende het yoga avontuur zullen er allerlei oefeningen aan bod komen; yogahoudingen (alleen en met elkaar), ademhalingsoefeningen, meditatieoefeningen, massageoefeningen, visualisaties en yogaspel.
Als alle 7 veren gevonden zijn kunnen we de Pauw zijn veren terug geven door deze te knutselen. Zo maakt ieder kind zijn eigen unieke Pauw en natuurlijk gaat deze mee naar huis.
Voor drinken en wat lekkers wordt gezorgd.
Heeft je zoon/dochter een voedingsallergie? Geef het even door.
Prijs: €15,-


MANTRA’S ZINGEN
vrijdagavond 20:00 uur

Mantra is een woord uit het Sanskriet, ‘Man’ staat voor denken, de geest en ‘Tra’ staat voor bevrijding. Mantra zingen en luisteren is letterlijk jezelf bevrijden van gedachten.
Bij mantra zingen weet je vaak niet precies wat je zingt, maar de woorden die je zingt komen als vanzelf recht in je hart, het zijn wijze woorden. Om te voelen wat een mantra met je doet hoef je de tekst niet letterlijk te begrijpen. Zodra je letterlijk gaat bedenken wat je zingt zit je weer in gedachten en dat was nu net niet de bedoeling.
Belangrijk is de intentie waarmee je zingt….. om tot rust te komen, om uit je hoofd te gaan, om je hart te openen.

De klanken van mantra’s brengen trillingen voort die zowel op het lichaam als op de geest werken. Deze trillingen gaan door heel je lichaam, ze stromen ook naar al je organen. Er kunnen ook opslagen emoties losgemaakt worden door de trillingen, waardoor je lichaam wordt schoongemaakt.

Bij een mantra herhaal je steeds de zin, woord of klank. Het is een positieve boodschap voor de geest.
Een bekende klank is bijvoorbeeld ‘Ohm’. Deze klank zou een zeer rustgevend effect hebben op het zenuwstelsel.

Bij het mantra zingen is het uitgangspunt om tot rust te komen, even naar binnen te gaan en alle positieve trillingen binnen te laten komen. Een avond voor jezelf, samen met anderen.
Je hoeft geen ervaring te hebben, je hoeft niet te kunnen zingen. De teksten krijg je, zodat je rustig aan mee kan doen op je eigen tempo.

Kosten: €10,-

Schuiven naar boven