Workshops

WORKSHOP REGENBOOG schilderen
Zondag 15 november
5-12 jaar 11:00 – 12: 30 uur

Wat zeggen kleuren over jou, hoe voelen kleuren? Welke kleuren voelen fijn, vrolijk en rustig en welke kleuren zijn voor jou juist verdrietig of angstig? Vind je het ook lastig om te vertellen hoe jij je voelt? De kleuren helpen je daarbij! En je kan jezelf een kleurtje geven zodat jij je meteen rustiger of blijer voelt.
Zo worden emoties en gevoelens heel zichtbaar en kan je er makkelijker over praten als je jouw gevoelens een kleur geeft.

Na een verhaal over de Regenboog en leuke oefeningen , ga je aan de slag met het schilderen van je eigen Regenboog.
Hoe ziet jouw Regenboog eruit? Welke kleuren zitten er in jouw Regenboog en welke vormen? Het wordt jouw eigen unieke Regenboog.
En natuurlijk gaat je schilderij mee naar huis zodat die een mooi plekje kan krijgen.

De kosten zijn €15,00 per kind.


MANTRA’S ZINGEN 19:30 uur
Donderdag 12 november
Vrijdag 11 december
Donderdag 14 januari

Mantra is een woord uit het Sanskriet, ‘Man’ staat voor denken, de geest en ‘Tra’ staat voor bevrijding. Mantra zingen en luisteren is letterlijk jezelf bevrijden van gedachten.
Bij mantra zingen weet je vaak niet precies wat je zingt, maar de woorden die je zingt komen als vanzelf recht in je hart, het zijn wijze woorden. Om te voelen wat een mantra met je doet hoef je de tekst niet letterlijk te begrijpen. Zodra je letterlijk gaat bedenken wat je zingt zit je weer in gedachten en dat was nu net niet de bedoeling.
Belangrijk is de intentie waarmee je zingt….. om tot rust te komen, om uit je hoofd te gaan, om je hart te openen.

De klanken van mantra’s brengen trillingen voort die zowel op het lichaam als op de geest werken. Deze trillingen gaan door heel je lichaam, ze stromen ook naar al je organen. Er kunnen ook opslagen emoties losgemaakt worden door de trillingen, waardoor je lichaam wordt schoongemaakt.

Bij een mantra herhaal je steeds de zin, woord of klank. Het is een positieve boodschap voor de geest.
Een bekende klank is bijvoorbeeld ‘Ohm’. Deze klank zou een zeer rustgevend effect hebben op het zenuwstelsel.

Bij het mantra zingen is het uitgangspunt om tot rust te komen, even naar binnen te gaan en alle positieve trillingen binnen te laten komen. Een avond voor jezelf, samen met anderen.
Je hoeft geen ervaring te hebben, je hoeft niet te kunnen zingen. De teksten krijg je zodat je rustig aan mee kan doen op je eigen tempo.

Komende donderdag is het ook Nieuwe Maan. Met deze maanstand kunnen we onze intenties neerzetten voor de komende periode. In deze periode zet jij je eigen doelen en wensen neer.
We zullen zeker even stilstaan bij de Nieuwe Maan en onze Nieuwe Maanwensen.

Schuiven naar boven