Wie ben ik?

Ilona van Ewijk

In het basisonderwijs, waar ik ruim 32 jaar gewerkt heb, ben ik altijd bezig geweest met ‘leren met bewegen’. In ben ervan overtuigd dat kinderen veel beter en makkelijker leren als ze in beweging zijn, i.p.v. stil te moeten zitten. In de kleutergroepen en later ook in de hogere groepen waar ik als leerkracht mocht werken ben ik dagelijks bezig geweest met Yoga en Braingym oefeningen.
Ik zag dat de oefeningen de kinderen in eerste instantie heel veel plezier en ontspanning gaven. Ze konden de  spanning in hun lijf loslaten en weer opladen met goede energie.

Wat later heb ik met baby’s, dreumesen en peuters gewerkt, ook daar werd ik al snel gegrepen door het willen toepassen van yoga oefeningen.
Wat ik een enorme toevoeging vind is dat de Babyyoga gecombineerd wordt met babymassage. De massage is overigens niet alleen voor baby’s maar is ook voor de wat oudere kinderen heel prettig en ontspannend.

Zelf heb ik al heel wat ervaring met de kundaliniyoga, een vorm van yoga die zich richt op de energiecentra van het lichaam, waarbij veel aandacht is voor dynamische houdingen, beweging en verschillende ademhalingstechnieken.

Ook werk ik al jarenlang met toegepaste kinesiologie. Een holistische methode waarbij d.m.v. spiertesten allerlei onbalansen in het lichaam kunnen worden uitgetest en behandeld.
Hierbij kun je denken aan fysieke klachten maar ook stress gerelateerde klachten en voedingsallergieën.
Dit kan ook al bij baby’s en jonge kinderen.


Schuiven naar boven