Kleuteryoga

Er wordt tegenwoordig veel van kinderen gevraagd. Kinderen krijgen de hele dag door heel wat prikkels te verwerken en wordt veel van ze verwacht, zelfs al in een kleutergroep.

Bij de kleuteryoga staat plezier maken voorop. Gekke houdingen aannemen, alleen of juist samen met een ander, dat is hartstikke leuk en dan samen in een deuk liggen komt regelmatig voor.

Natuurlijk leren kinderen op deze manier spelenderwijs heel veel. Ze worden zich meer en meer bewust van hun eigen lichaam en ze maken hun spieren sterker.
Hun concentratie en coördinatie verbetert. Ze gaan steeds meer zelfvertrouwen opbouwen doordat ze voelen dat ze hun grenzen kunnen verleggen.

Door ademhalingsoefeningen, visualisaties en ontspanningsoefeningen leren kinderen rustiger en stiller te worden in zichzelf. Dat is in onze drukke maatschappij vaak lastig, om het rustmoment in jezelf te vinden. Kinderen ervaren dat als heel prettig, even helemaal stil worden.

Door inspanning en ontspanning kunnen kinderen zich ontladen en daardoor ook weer opladen. Eerst de spanning uit je lijf weg en daarna weer nieuwe energie in je lichaam laten stromen. 

Voorop blijft staan dat de kinderen samen heel veel plezier hebben en zich goed in hun vel gaan voelen.

De kleuterlessen zijn voor kinderen van 4-6 jaar. Er staat altijd een thema centraal waar de oefeningen op afgestemd zijn. 
En is helemaal alleen een yogales volgen in het begin nog wat spannend dan kan papa of mama fijn in de buurt blijven.
Enthousiast geworden? Geef je kind dan op voor een proefles! 
Laat hem/haar ervaren hoe leuk yoga is!

Schuiven naar boven