Kinderyoga

Er wordt tegenwoordig veel van kinderen gevraagd. Kinderen krijgen de hele dag door heel wat prikkels te verwerken en wordt veel van ze verwacht.

Bij de kinderyoga staat plezier maken voorop. Gekke houdingen aannemen, alleen of juist samen met een ander, dat is hartstikke leuk en dan samen in een deuk liggen komt regelmatig voor.

Natuurlijk leren kinderen op deze manier spelenderwijs heel veel. Ze worden zich meer en meer bewust van hun eigen lichaam en ze maken hun spieren sterker.
Hun concentratie en coördinatie verbetert. Ze gaan steeds meer zelfvertrouwen opbouwen doordat ze voelen dat ze hun grenzen kunnen verleggen.

Door ademhalingsoefeningen, visualisaties en ontspanningsoefeningen leren kinderen rustiger en stiller te worden in zichzelf. Dat is in onze drukke maatschappij vaak lastig, om het rustmoment in jezelf te vinden. Kinderen ervaren dat als heel prettig, even helemaal stil worden.

Door inspanning en ontspanning kunnen kinderen zich ontladen en daardoor ook weer opladen. Eerst de spanning uit je lijf weg en daarna weer nieuwe energie in je lichaam laten stromen. 

Voorop blijft staan dat de kinderen samen een uurtje heel veel plezier hebben en zich goed in hun vel gaan voelen.

De lessen zijn voor kinderen van 7-12 jaar. Er staat altijd een thema centraal waar de oefeningen op afgestemd zijn. 
Enthousiast geworden? Geef je kind dan op voor een proefles! 
Laat hem/haar ervaren hoe leuk yoga is!

Schuiven naar boven